Frizurák

A legjobb frizurák, vágások, színek, ötletek és trendek

Amikor egy frizurára gondolunk, ötletek, elképzelések és hajak tömkelege jut eszünkbe. És amikor szeretnénk választani, akkor jönnek az újabbnál újabb trendek, tanácsok és színek aminek hatására úgy érezzük a világ vége kerülget minket.

Nos igen, a hajunk, frizuránk tényleg egy vészhelyzet kategóriába tartozó dolog, hiszen egy találkozáson, egy meetingen, a suliban vagy akár a boltban is a külsőnk az, ami alapján első benyomást teszünk embertársainkra. És bár nekünk nőknek több gondot jelent a karbantartás, a szín és a vágás kiválasztása, manapság a férfiak kezdenek utolérni minket. (igen, ez szerintem is borzasztó, bár kétélű a dolog, adnak magukra ami jó, de az elnőiesedés kiakasztó)

Lányos fiúk

Visszatérve a fő kérdésre, ami minden nő fejében megfordul évente legalább 2-szer: Milyen frizurám legyen? Milyen stílust követve vágassam le?

A félreértés elkerülése végett, nem azt fogod ebből a cikkből megtudni, hogy NEKED milyen frizura állna jól. Szerintünk látatlanba nem szabad ilyen tanácsot, szabály szabni, hiszen egy frizura kiválasztásánál figyelembe kell venni az adott hölgy stílusát, korát, energiáját. Sajnos vagy nem sajnos, mi nem vagyunk telepaták, vagy TV-n, adott esetben neten, kuruzsló megmondók.

Hosszú haj

Azonban abban tudunk segíteni, hogy átlásd mindazt, ami lehetőségként eléd tárul! 😉

Egyszerű csoportosítással megmutatjuk neked mindazt, ami tuti segíteni fog a helyes úton való elindulásban és nem mellesleg a frizurák királynőjének érezheted majd magadat a rengeteg szín, vágás, trend ismeretében. 😉

1. Hajhossz

Vegyük ezt alap kiinduló pontnak. Minden hajhossznál más a helyzet, máshogyan indulunk el vele. Például ha alapvetően rövid hajad van, akkor bár gondolkozhatsz abban hogy hosszút szeretnél már holnaptól, de az a pénztárcádat terheli meg, mivel egy valamire való hajhosszabbítás 70 000 Ft-tól kezdődik.

Hajunk hossza a saját elképzelés alapján választható, hiszen minden arcformához találunk olyan hajhosszt, ami tökéletes passzol.

Három fő hosszúságot különböztetünk meg:

Hosszú haj
Hosszú hullámos haj

Rövid haj (még több rövid frizura itt)
Rövid frizura

Közepes hosszúságú haj (még több félhosszú frizuratipp itt)
Félhosszú frizura

2. Hajtípus

A másik nagy alapkő, amit nem kerülhetünk ki, a hajad típusa. Ez általában öröklés útján alakul ki, de számos vitamin vagy betegség módosíthat a hajad textúráján.

Ami mindenképpen tanácsolunk neked: Konzultálj a fodrászoddal hajvágás előtt, hogy tudja ő is pontosan mit is szeretnél majd viszont látni nap mint nap a tükörben.

+1 tipp: Mindenképpen megjegyzendő, hogy göndör hajat csak szárazon vágunk!

Milyen hajtípusokat különböztetünk meg?

Vékony szálú haj

Frizura vékony szálú hajbólVastag szálú haj

Frizura vastag szálú hajbólEgyenes haj

Egyenes hajGöndör, hullámos haj

Frizura göndör hajból

Minden hajtípusnak megvan a maga előnye és hátránya. Például a vékony szálú haj folyton lelapul, a vastag szálút képtelenség 10 perc alatt megszárítani, a göndör kezelhetetlen és hamar kiszárad, az egyenes pedig nehezen áll kötélnek ha formázni szeretnéd. DE mindezek mellett mindenre van megoldás, mindenre van +1 tipp amit érdemes elsajátítani!

+1 Tipp: Vékony szálú hajnál a réteges vágás csodás volument ad.

Réteges frizura

+1 Tipp: Vastag szálú hajat érdemes két lépésben szárítani (nagy körkefés fésűvel), azaz 10 perc szárítás után jöhet a smink, majd ismét rászáríthatsz, hiszen a nedvesség kb 20 perc alatt ismételten érezhető.

Frizura vastag szálú hajból

+1 Tipp: Göndör, hullámos haj estén a keratin tartalmú hajformázókat használni, mivel segít a haj egészségesen tartásában, puhítja és fényessé teszi.

Göndör haj

+1 Tipp: Egyenes haj esetében már gyártanak olyan hajápolókat/formázókat, amik csodákra képesek, de nem csak több ezer forintos szerekkel segíthetsz a kívánt forma elérésén, a szárítási technikádon kell javítani! Rétegről rétegre, körkefével szárítva hidd el, eléred a kívánt hatást. 😉

Egyenes haj

3. Vágás

Lényegében ez az amit nem tudsz valószínűleg eldönteni. Teljes mértékben megértjük, hiszen “olló alá ülni” egy viszonylag hosszabb ideig tartó változást jelent. A vágás alapján való csoportosításnak köszönhetően 7 nagyobb stílus kapunk.

Bob frizura (még több bob frizura itt)

A bob frizura több korszakon ment keresztül mire eljutott a jelenlegi állapotához. Akár laza, kócos verzióban, akár göndören viseled, tuti befutó lesz. Két alkategóriája van, a short bob és a long bob.

Bob frizura

Bob frizuraPixie frizura

Fiús, karakteres és fiatalos frizura nem mindenkinek áll jól, de a legnagyobb feladat itt az, hogy tudnod kell hordani.

+1 Tipp: Ha ki szeretnéd próbálni a rövidebb fazonokat, vagy akár a pixie-t, akkor érdemes kis lépésekben haladnod, először egy short bob, majd a pixie.

Pixie frizura

Pixie frizuraLaza, kócos frizura

A modern, szalon hajak számítanak a legtrendibbnek manapság. Bár nem kevés fáradtságot igényel az, hogy minden nap úgy nézzen ki, mintha épp a fodrásztól jönnénk. Így talán a legjobb választás számodra, ha ezt a stílust válaszod, hiszen akár kócosan is mehetsz dolgozni, ez teljesen belefér.

Laza, kócos frizuraFrufru-s frizura

Nincs olyan nő, akink ne lett volna legalább egyszer az életében frufruja. Vagy szereted, vagy imádod kategóriába tartozik, de ettől függetlenül egy a biztos, érdemes kipróbálni! 😉

Frufrus frizuraRéteges frizura

A biztos volumen növelő technika a rétegezés. Kifejezetten ajánlott vékony szálú hajhoz, hiszen ott az egyik legnagyobb kihívást a mennyiség hiánya jelenti.

Réteges frizuraMohawk frizura (még több felnyírt frizura itt)

Mondhatjuk hogy a mohawk frizurák a reformjukat élik és nem csak férfiak hordhatják! Sőt, az igazán szexi és bulis viselet mind az irodában és mind a fesztiválokon megállja a helyét. 😉

Mohawk frizura

Mohawk frizura

4. Szín

A legtöbb nő teljes mértékben elégedett az eredeti hajszínével, bár ez általában kicsit módosul amikor elkezdenek őszülni. 😉

Ha máshogy vagy a hajszíneddel akkor ez a szakasz neked való! Bár a több száz színt nem tudjuk nektek összeszedni, mert akkor mi napokig itt sorolhatnánk, ti meg hetekig nem tudnátok dönteni, melyik tetszik. 😉

Vörös hajszín

A szenvedély, a szerelem és a tűzről pattant jellem színe.

Vörös haj

Vörös hajFekete hajszín

Bár maga a szín “öregít”, de ha fiatalos a stílusban van levágva, akkor nem lőhetsz nagyon mellé!

Fekete haj

Fekete hajSzürke hajszín (granny)

A “granny” stílus az elmúlt 1-2 évben vált igazán népszerűvé, azonban vigyázni kell vele, hiszen a sötét haj roncsolódhat az ilyen fokú világosításnál.

Szürke haj

Szürke hajBarna hajszín

A melegséget és nyugalmat sugárzó barna szín lehet hogy unalmasnak tűnik, de egy telt színű fényes haj tuti befutó minden korosztálynál.

Barna haj

Barna hajBlonde hajszín

A sok törődést nem igénylő blonde elég hamar bárki kedvencévé válhat. Hogy miért? Tökéletes a színek összhangja, kiemeli és természetessé teszi a frizuránkat.

Blonde haj

Blonde hajKaramell hajszín

Népszerűségét a hármas kombinációnak köszönheti, a vörös, szőke és barna színek alkotta karamell fiatalos és naprakész divat szempontjából.

Karamell haj

Karamell hajBurgundi hajszín

A burgundi mint szín az ide év nagy slágere lesz. A szín mélységének köszönhetően magával ragad és természetesen szexivé tesz.

Burgundi haj

Burgundi hajTónusos  festés

Akár a szőke, barna vagy épp különböző színek mellett teszed le a voksodat. A tónusozás az, ami kiemeli a hajad textúráját. A különböző színek harmóniája játékossá, modernné, és persze szexivé tesznek.

Melírozott haj

Melírozott hajBalayage festés

Még mindig favorit és az is marad, hiszen a természetes, nap sütötte hatást biztosítja 0-24. 😉

Balayage festés

Balayage festésOmbre festés

Az ombre olyan szinten uralja a trendeket, hogy alig enged teret másnak. A több száz kombinációjának köszönhetően mindenki megtalálja a számára megfelelőt akár haj, akár köröm, akár outfit terén gondolkozik.

Ombre haj

Ombre frizura

5. Arcformák

Nagy segítséget nyújthat a frizurád kiválasztásában az, ha tudod milyen az arcformád. Ez alapján tudod meghatározni a hosszt, a sziluettjét és azt hogy ha lesz frufrud, milyen legyen. 3 nagy kategóriát mutatunk, amin el tudsz indulni. 😉

Kerek arcforma

Itt a hangsúly az arc nyújtásán van, így törekedj arra hogy két oldalt a hajad optikailag nyújtsa az arcodat.

Frizura kerek archoz

Frizura kerek archozHosszúkás arcforma

A hosszúkás arccal rendelkezőknek minden esetben a volumen legyen a fő szempont ami alapján frizurát választanak, ezzel tuják korrigálni a hosszúkás vonalat.

Frizura hosszúkás archoz

Frizura hosszúkás archozSzögletes arcforma

Az erős vonalak puhítása a cél, így a finoman körülölelő tincsek mindenképpen elkezdik közelíteni az arc formáját a tökéletesnek vélt szív formához.

Frizura szögletes archoz

Frizura szögletes archoz

6. Ahogy hordod

Ha már megvan a szín, a forma, és még az arcodhoz is passzol akkor már csak annyi a feladatod, hogy megfelelően válogasd össze a számodra kényelmes viseleteket a standard beállítás mellett.

Konty

Vagy a laza, vagy a feszes balerina konty nálad a befutó, hidd el, minden alkalomoz passzolni fog, sőt, a “bad hair day”-t is lazán megoldod vele. 😉

Konty

KontyLaza

A hanyag szexiség benyomását keltő frizura egy kis hajlakk és az ujjaid segítségével 5 perc alatt elkészíthető. Kifejezetten ajánlott sietős reggelekre. 😉

Laza frizura

Laza frizuraVintage

A vintage stílust idéző frizurát tudni kell viselni és mivel nem egy pár perces meló elkészíteni így szánj rá elég időt reggelente. 😉

Vintage frizura

Vintage frizuraFonott

Személyes kedvenc következik, a fonott. Több okot is tudunk mondani,  miért is érdemes ezt választanod.

  1. Szexi
  2. Tökéletes választás a +1 napnak hajmosás előtt
  3. Rengeteg fajtája van, amit magadnak is el tudsz készíteni

Fonott frizura

Fonott frizura

Fonott frizuraCopf (még több cofp-os frizura itt)

Legyen akár közepesen hosszú, vagy hosszú hajad, szinte biztos hogy imádni fogod ezeket a copfokat. Ne feledd, egy két trükkel mindig különleges lehet a hajad.

Copf

Copf

Copf

Sikerült döntened? 😉

HelloGirls

A HelloGirls egy egyedi divat és élestílus blog, ami arra hivatott hogy minden nap inspirája az olvasóit, a legújabb divattippekkel és trendekkel naprakészek legyenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük