Inspiráló körmök, műkörmökPiros körmök

12 piros köröm egy sztorival, amit a nők 93%-a nem tud!

Tipp: Meséld majd el másoknak is, tuti leesik az álluk, hogy miket tudsz!

A piros köröm, vagy adott esetben műköröm, a nők számára önbizalmat, szexi kinézetet és magabiztosságot ad. Itt többről van szó annál, hogy ez egy szép szín. A háttérben lévő jelentések és érzelmek emelték fel arra a trónra, ahonnan már majdnem 1 évszázada nem lehet letaszítani.

A körmök trónja

Miért a piros?

Vajon miért van az, hogy ha randizni mész, a kiszemelted sokkal vonzóbbnak lát egy piros ruhában? Miért érzed azt, hogy egy piros magassarkúban meg tudod hódítani az egész világot?

Piros köröm piros magassarkúval
Kép forrása: https://www.pexels.com/photo/dress-elegant-fashion-girl-601316/

Hölgyeim, tessék leülni, hátradőlni, kávét kézben szorongatni és kezdődjék a történelem óra. A második világháború idején a nők a hátországban dolgoztak. Tankokon,repülőkön tevékenykedtek és a muníciót rakták össze a fronton harcoló hős szerelmeseknek, odaadó apáknak, az éppen katonasorba kerülő tiniknek.

A háttérben szorgoskodó apró női kezek tették lehetővé egy ország győzelmét. Valamilyen szinten párhuzamot tudunk vonni a jelen helyzettel is, hiszen minden sikeres férfi mögött egy nő áll. 😉

A piros köröm története
Rosie the Riveter

Visszatérve a töri óránkhoz: Egy sminket és divatot kedvelő hölgy azonban ilyenkor is ügyelt arra hogy szép és csinos legyen, még a kék overálban és a piros pöttyös fejkendőben is. A körmét a kedvenc piros rúzsával kente be és így dolgozott. Ez a bátorság és az üzlet jelképe lett pár hét alatt. Azóta is hálásak vagyunk ennek a csodás múlttal rendelkező piros körömnek.

Persze a piros köröm történelme sokkal korábbról kezdődik. Ie. 3000-ben a Kínai királyi család tagjai festették pirosra a körmüket, és mivel akkoriban a körömlakkok (az első világháború idején a nitrocellulóz alkalmazásával kezdődött meg a ma ismert lakkok készítése) nem nagyon voltak, így méhviaszt, tojásfehérjét és zöldségeket használtak színezésre. Az ókori egyiptomiak körmük változatosabb díszítése érdekében megjelent a piros szín, melyet a magas rangú nők hordtak. A halvány színek itt is az alsóbbrendűséget jelentették.

Mit fejezünk ki a körmünk színével?

Színes körmök

Minden napunkat úgy töltjük el, hogy kommunikálunk. Beszélgetünk a párunkkal reggel, még kócosan, smink nélkül, majd a munkahelyen a kollégákkal, ebédkor a pincérrel, taxiban a soffőrrel. A napunk nagy részét kommunikációval töltjük, ami nem csak a beszédből, hanem a gesztikulálásból is áll. A kezünk mozgatásával és a körmünk színével is ugyan úgy kommunikálunk.

Minden színnek egyedi jelentése van, illetve más más érzelmet fejez ki.

A piros köröm a szerelem, az érzelmek, a magabiztosság, az erős öntudat színe. Ezt a színt egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni, így a a viselőjét sem.

Most már biztosan te is e mellett tetted le a voksodat. Nézzük milyen lehetőségeink vannak piros köröm terén.

Mint ahogy már említettük, minden évszakba, stílusba beilleszthető. Íme 4 a sok százból:

6. Klasszikus Ferrari piros körmök

A pasik a drága kocsikat, mi meg a tökéletes manikűrt szeretjük. Van ennél szebb? Persze jó lenne ha nem csak a járműveket értékelnék és azok fényezését. 😉

Ferrari piros köröm

Nude, virágos, piros köröm

5. Matt piros körmök

A matt piros köröm bár visszafogottabb, mégis ugyan úgy benne van a tűz. Ha kevésé szeretnél kitűnni akár a munkahelyeden, akár az iskolában, tökéletes választás. Még több matt piros köröm itt! 

Matt piros köröm példa Matt piros köröm példa

4. Chrome piros körmök

A fémes hatás az abszolúte úrnői megjelenést biztosítja. Feltűnő, dögös, és nem csak a nők kedvence 😉

Chrome piros körmök példa Chrome piros körmök példa

3. Ünnepi piros körmök

Legyen szó bármilyen ünnepről, a piros köröm tuti megkoronázza az outfittedet.

 

Karácsonyi köröm Valentin napi köröm

 

2. Csillámokkal kombinált

Egy nő életéből sosem maradhat ki sem a csillogás, sem a pompa. Így ha még jobban ki akarod emelni a már amúgy is feltűnő körmeidet, merülj el a csillámok tengerében és válassz kedved szerint. 😉

Csillámokkal kombinált - 1 Csillámokkal kombinált - 2

 

1. Francia piros körmök

A francia körmök a nők egyik kedvenc stílusa, így természetesen nem maradhatott ki piros szín terén sem ez a kombináció.

 

Francia piros körmök - 1 Francia piros körmök - 2

Ha még mindig nem győződtél meg ennek a színnek a kiválóságáról, mutatunk még több szuper ötletet, tippet.

Tag

HelloGirls

A HelloGirls egy egyedi divat és élestílus blog, ami arra hivatott hogy minden nap inspirája az olvasóit, a legújabb divattippekkel és trendekkel naprakészek legyenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük