ShoppingTippek trükkök

Így spórolhatsz több tízezret online vásárláskor.

Az internet egy fantasztikus eszköz arra is, hogy megtaláljuk problémáinkra a legjobb megoldást.  Rengeteg eszköz és kereskedő fog segíteni megtalálni neked azt a terméket ami segít megoldani a problémádat. Ezek az eszközök még abban is segíteni fognak, hogy a teljes kínálatból a legjobb terméket találd meg a számodra legkedvezőbb áron.

Azért, hogy a legjobb vásárlásokat tudd véghezvinni megmutatom neked, azt a 4 lépésből álló módszert, ami alapján mi is vásárolunk. Ezzel a négy lépéssel mindig elérheted, hogy csalódás mentesen azt vedd meg amire szükséged van, a legjobb kereskedőtől, a legjobb feltételekkel.

Így akár több tízezer forintot is megtakaríthat az, aki okosan és tudatosan vásárlás előtt körülnéz az interneten.

1. lépés: Mi a problémád, amire megoldást keresel?  

Sokan internetes vásárláskor nem ilyen szemmel szelélik az internetet. Pedig a Google kereső fejlesztései pont abba az irányba mennek, hogy a problémádat beírva a megfelelő találatokat mutatja meg számodra. Éppen ezért kezdésnek a goggle keresőjébe a problémádat írd be.

Így a kapott weboldalak listája biztosan tel is tele lesz olyan megoldásokkal, amik segítenek megoldani a helyzetedet. Mondok erre egy példát, amin keresztül levezetem neked az egész vásárlási folyamatot.

Pl.: Penészedik a lakásod és szeretnél egy hosszantartó megoldást találni. Ebben az esetben kérdezd meg a google keresőjét, hogy mit tegyek penész ellen? Járd körbe a témát, a jobb webáruházak már szakosodtak egy-egy probléma megoldására. Biztosan találsz olyan webáruházat, ami  épp erre a problémára kínál megoldást.

Ezekben a specializálódott webáruházakban nem csak termékeket találsz, hanem nagyon sok hasznos információt. Ezek alapján már megtudod határozni, hogy mi is az amire pontosan szükséged van. Jelen esetben, egy páramentesítőre.

2. lépés: Keresd meg a számodra megfelelő megoldást. 

Az internetes vásárlás azért fantasztikus, mert ha tudod mi az a termék, amit meg akarsz vásárolni, akkor pár kattintással ki tudod keresni a teljes kínálatból a legjobb választást. Itt kapcsolódnak be a folyamatba az ár összehasonlító oldalak.

Az ár összehasonlító oldalakon nem csak az árakat tudod összehasonlítani, hanem számos hasznos funkciót is ki tudsz használni. A legjobb ár összehasonlítók elég részletes szűrési lehetőségekkel rendelkeznek. Ár és gyártó mellett mindig megtalálod a termék kategóriára jellemző paramétereket.

Ezek alapján pár kattintással le tudod szűrni több száz webáruház több ezer termékét arra a pár darabra, ami nekedvaló. Ha ez megvan jön a legkritikusabb lépés, a webáruház kiválasztása. (Olcsó húsnak híg a leve…) 

3. lépés: NEM A LEGOLCSÓBB A LEGJOBB!  

Az ár összehasonlító oldalak sokszor becsapósan megmutatják neked, hogy melyik webáruházban a legolcsóbb az adott termék. Sok webáruházat nyitnak kis cégek, amik pár hónap múlva már be is zárják kapuikat. Ők jellemzően jóval a piaci ár alatt értékesítik termékeiket, hogy valamilyen forgalmat el tudjanak érni.

Ez sok esetben csődhöz vezet, ezzel együtt pedig ahhoz, hogy a cég garanciális problémák, vagy felmerülő kérdésekkor nem lesz elérhető. Így már csak futhatunk a pénzünk után…

Tippek: 

  • Mindig óvatosan kezeld a túl szép, hogy igaz legyen kedvezményeket.
  • Inkább kerüld a legolcsóbb webáruházakat.
  • Mindig megbízható kereskedőtől vásárolj.

4. lépés: Így válaszd ki a legjobb webáruházat. 

  1. Elsősorban hazai kereskedőtöl vásárolj
  2. Nézd meg a garanciát
  3. Fizetési és Szállítási feltételek
  4. Ki üzemelteti az áruházat? 
  5. Adatvédelem
  6. Biztonságos (HTTPS) URL és a lakat szimbólum

  +1. Aktív a közösségi médiában

Kattints ide a teljes cikkért

Összegezve tehát az interneten millió termék közül tudsz választani pár kattintással. Itt szinte mindenre megtalálod a megoldást, ha jól használod a keresőt és az ár összehasonlító oldalakat. FONTOS, hogy nem mindig a legolcsóbb webáruház a legjobb választás! Okos és sikeres vásárlást kívánunk neked.

HelloGirls

A HelloGirls egy egyedi divat és élestílus blog, ami arra hivatott hogy minden nap inspirája az olvasóit, a legújabb divattippekkel és trendekkel naprakészek legyenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük