Shopping

Melyik szállítási móddal jársz legjobban?

Kiderítettük melyik a legjobb.

Még 2014 júniusában egy kutatásából kiderült, hogy miért szeretünk az interneten vásárolni. A GKI Digital kutatásában azt kérdezték az emberektől, hogy mi az ami miatt inkább online vásárolnak. Nem meglepő módon a legtöbben a kényelmet említették ez 58% volt, a második helyen az áttekinthetőbb választék szerepelt ez 51% volt, az ár pedig csak a harmadik helyet tudta megcsípni 47%-al.

A webáruházak átlagosan legalább háromféle szállítási módot kínálnak a vásárlóknak, a jobbakknál persze 4-5 is találhatunk. A webáruházak térhódításával egyre több és jobb szállítás mód is megjelenik, ami a vásárlók kényelmét szolgálja. De lassan már annyi van, hogy az kezd átláthatatlan lenni. Ebben a cikkben bemutatjuk az összes Magyarországon igénybevehető szállítási módot. Megnézzük mire jó,és mikor érdemes az adott szállítási módot kérni.

Személyes átvétel üzletben

A webáruházak arányaihoz képest ez az átvételi mód eltünőben van, hiszen egyre többen váltanak át offline boltot webáruházra, vagy nyitnak csak webáruházat átvételi pont nélkül. Azonban ez lehetne az eggyik legkedveltebb átvételi mód. De a webáruházak pénzügyi és fizikai korlátai még pici haznkban is csak kevés boltot tudnak fenntartani. Ezért pedig egy webáruház általában egy maximum két átvételi ponttal rendelkezik.

Mikor ajánljuk: Ha olyan terméket vásárolunk, amihez nem értünk és még lennének kérdéseink a hozzáértő eladókhoz. Valamint akkor érdemes így átvenni a csomagot, ha bolt útbaesik és nem nagy csomagról van szó.

Mikor nem ajánljuk: Ha olyan terméket vásárolsz, aminek az üzletből való hazaszállítása extra kiadással, vagy fáradtsággal jár. Ebben az esetben válaszd inkább a házhozszállítást.

Előnyei

 • Legbiztonságosabb “szállítási” mód
 • Nem kerül plusz költségbe
 • Nyitvatartási időben bármikor átveheted a csomagod
 • Helyszinen még tudsz kérdezni
 • Megtudod nézni a vásárolt terméket
 • Valós létező, müködő cégtöl vásárolsz
 • Szinte biztos, hogy tudsz bankkártyával is fizetni

Hátrányai

 • El kell menned a csomagért és lehet nem esik útba a bolt
 • Lehetséges, hogy sorba kell állnod
 • Valószínüleg egy vagy két boltja van országos szinten a webáruháznak

Házhozszállítás futárszolgálattal

Az interneten vásárlók 58-ban a kényelem miatt vásárolnak webáruházakban, a házhozszállítás pedig a legkényelmesebb módja annak, hogy átvedd a csomagod. anak ellenére, hogy a futárcégek akikkel a webáruházak elküldik neked a csomagot csak tól ig szállítási időt tudnak megadni neked. Ami miatt fix időben egy fix helyen kell tartózkodnod, hogy átt tudd venni a csomagod. Ezzel még a mai napig vannak problémák.

Nem beszélve a futárcégek jelenlegi nagy hiányosságáról, hogy nem lehet az átvételkor bankkáryával fizetni. De előbb vagy utóbb el fognak jutni oda a futárcégek is, hogy nem csak kézpénzzel, hanem kártyával is tudunk fizetni.

Mikor ajánljuk: Főleg olyan termékenél, amik már átlépik az ingyenes szállítás határát, ami álltalában 10.000-15.000 forint körüli összeg. Ajánlott még nagy nehéz termékek vásárlásakor is. Több webáruházban még fel is hozzák és a helyére is teszik a nagy háztartási gépeket.

Mikor nem ajánljuk: Kis értékü apróságok vásárlásakor, ezekre vannak sokkal jobb megoldások is. Valamint akkor, ha folyamatos pörgésben vagy és nem tudod kiszámítani, hogy éppen abban a szállítási intervallumban otthon tudsz e lenni pár órát.

Előnyei

 • Kényelmes
 • Gyors akár 24 órás szállítás is lehetséges
 • Eggyes webáruházak futárjai a nagy csomagokat segítenek felvinni a lakásba
 • Meg tudod nézni, hol jár a csomagod

Hártányai

 • Legtöbb esetben szállítási költséggel jár
 • Sérült lehet a termék
 • Nem lehet kártyával fizetni
 • Otthon, vagy munkahelyen kell lenni fixen

Átvevőpontok, átvevő helyek

Pick Pack Pont, GLS CsomagPont, MPL PostaPont. Az átvevőpontok ötvözik a személyes átvétel és a futáros kézbesítés legjobb tulajdonságait. Egyre többen szeretik hátvenni csomagjaikat ilyen módon, hizen többféle futárcégnek többféle átvevőpontjára is kérhetjük csomagjainkat. Valószínüleg hozzád közel is van több átvételi pont ezért kényelmes és rugalmasabb mint a házhozszállítás.

Vásárláskor tök jó, hogy a webruház felületén látod az öszes hozzád közeli átvételi pontot és ez szerint tudsz dönteni. Ráadásúl rendszerint amikor megérkezik a csomagod az átvevőhelyre, értesítést kapsz róla, hogy a várt terméked átvehető. Ezek az átvevőpontokra való sokszor még kis értékü termékeknél is ingyenes szálíltást szoktak a webáruházak biztosítani. De mindenképpen olcsóbb szokott lenni mint a futáros házhozszállítás.

Pick Pack Pont
Jelenleg több mint 1400 webáruházban tudod választani ezt a szállítási módot és több mint 800 ponton tudod átvenni a csomagod. A Pick Pack Pont hálózatnak olyan láncok a tagjai mint a Relay, Inmedio, OMV, MOL, Coop valamint a Playersroom. Így szinte az ország összes nagyobb bevásárlóközpontjában, plázájában, átvehetők a csomagok, de kis településeken is van lehetőség az átvételre. Értesítést e-mailben vagy sms-ben kapsz és 5 napod van átvenni a csomagot. https://www.pickpackpont.hu/pick-pack-pontok/

GLS CsomagPont
A GLS az eggyik legismertebb futárszolgálat hazánkban és rendelkezik csomagpont hálózattal is. Magyarországon több mint 550 GLS CsomagPont üzemel. A csomagfeladó helyek különböző profilú üzletekben találhatók. Itt üzletek biztosítják az átvevőhelyet, ezért érdemes megnézni, hogy a kiválasztott átvevőhely meddig van nyitva. Ez a legtöbb üzlet esetében 10:00 és 20:00 között van. Ami pozitívum, hogy a csomagokra általános csomagbiztosítás van érvényben maximum 50 ezer forint értékig. https://gls-group.eu/HU/hu/eseti-szallitasok/gls-csomagpont

MPL PostaPont
A PostaPont brutális előnye a többiekhez képest, hogy a posták miatt még a kis településeken is elérhető, így ez legnagyobb átvevőpont hálózat. Hiszen a Magyar posta által üzemeltetett PostaPont 125 MOL kút és 2500 postát foglal magában mint átvételi pont. Extra a többiekhez képest még az, hogy a MOL PostaPontok akár non-stop nyitvatartással is rendelkezhetnek és bankkártyás fizetéssel. Az MPL PostaPont is küld email vagy SMS értesítést arról, hogy átvehető a csomagod. A csomag átvételére pedig 5-10 napig A GLS CsomagPonthoz hasonlóan itt is van csomagbiztosítás maximum 50 ezer forint értékig. https://www.postapont.hu

Mikor ajánljuk: Ha neked számít a rugalmasság és akkor akarod átvenni a csomagod, amikor azt a te életed ritmusa engedi. Átlagos méretü és értékü termékekhez ajánljuk.

Mikor nem ajánljuk: Hasonlóan a bolti átvételhez, itt is ha olyan terméket vásárolsz, aminek az üzletből való hazaszállítása extra kiadással, vagy fáradtsággal jár. Ebben az esetben válaszd inkább a házhozszállítást.

Előnyei

 • Rugalmas
 • Olcsóbb mint a házhozszállítás, vagy ingyenes
 • Több száz átvételi pont közül válogathatsz
 • Megtudod nézni, hol jár a csomagod

Hártányai

 • Nagy csomagok átvételéhez nem ajánljuk
 • El kell menned a csomagért
 • Lehetséges, hogy sorba kell állnod

Csomagautomaták

Csomagautomatát a Magyar Posta vezette be 2014-ben, és azóta szépen fejlődik ez az átvételi mód. A posta mellett még két csomagautomata márka jelent meg, akiknek együttesen több mint 100 csomagautomatája érhető el a hét minden napján 24 órában. Gyorsabb és álltalában olcsóbb mint a házhozszállítás, akár 1 munkanap alatt megérkezik a megrendelt csomag az automatába. Sokan azért szeretik, mert nem kell sorbanállni és pár gombnyomással átvehető a csomag. Természetesen itt is email vagy SMS értesítést kapsz, ha az automatába került a csomagod.

MPL csomagautomata
A Postának furcsa mód csak 50 csomagautomatája van az ország különböző pontjain. A csomagodat a telefonszámod és a postától sms ben küldött kóddal tudod átvenni. A csomagodat csak 2 napig tárolják az automatában, de jó hír, hogy ha túlléped a 2 napot akkor átszállítják a csomagodat az eggyik közeli postára. A maximális áruérték és fizetés 100 ezer forint lehet, de pozitívum az értékbiztosítás 50 ezer forintig.

Webox csomagautomata
Az ország 80 pontjára telepítettek ilyen színes könnyen észrevehető csomagautomatát. A webox is küld email vagy SMS érteítőt, hogy a csomagod az automatába került. A csomag átvétel itt is nagyon egyszerü, hiszen csak egy QR kód vagy egy kódsor beírását követően már nyillik is az automata ajtaja benne a csomagoddal. Ha utánvéttel rendeltél a Webox terminálnál a bankkártyáddal fizethetsz.

FoxPost csomagautomata
A többiekhez képst különlegesség, hogy az automatákat bevásárlóközpontokban helyezik el. A FoxPost is küld értesítőt, hogy a csomagod a automatába került, a csomagodat az SMS-ben megkapott kód segítségével veheted át. A többiekhez hasonlóan itt is lehetőséged van használni a bankkártyádat.

Mikor ajánljuk: Ha szerenél gyorsan, és olcsón hozzájutni a termékedhez és van a környékeden csomagautomata. Egyszer már csak érdekességképpen is érdemes kipróbálni. Valamint, ha olyan terméket vásárolsz, amit nem lenne jó otthon megkapni, vagy a mnkahelyedre kérni.

Mikor nem ajánljuk: Az automata boxoknak mérete adott így egy bizonyos méret felett nem tudod ezt a megoldást használni.

Előnyei

 • Az automaták a nap 24 órájában, országszerte hozzáférhetőek.
 • Nincs sorban állás és várakozás.
 • Az automata diszkrét megoldást kínál: nem kell munkahelyedre vagy otthonra rendelned.
 • Követheted, hogy épp hol jár a csomagod.
 • Egyszerü és gyors.

Hártányai

 • A csomagautomaták nagy része a szabadban található (Kivéve FoxPost) így essőben akár meg is ázhat a csomagod.
 • El kell menni és megkeresni az automatát ami néha probléma lehet.

Összegezve

Egyre több és jobb szállíátsi mód jelenik meg a webáruházak növekvő forgalma miatt. Érdemes mindig azt szállítási módot választanod, ami a legjobban megfelel a körülményeknek. Ne félj kipróbálni az újdonságokat mint például a csomag automata.

Reméljük tetszetta cikk! Szívesen vennénk, ha a hozzászólások között megosztanád velünk tapasztalataidat véleményedet a szállítási módokkal kapcsolatban. Neked melyik vált be a legjobban, mi volt az amivel bajba keveredtél?

HelloGirls

A HelloGirls egy egyedi divat és élestílus blog, ami arra hivatott hogy minden nap inspirája az olvasóit, a legújabb divattippekkel és trendekkel naprakészek legyenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük