SminkSmink kezdőknek

Biztos, hogy a megfelelő alapozót használod? – Útmutató kezdőknek

A tökéletes alapozót van olyan nehéz megtalálni, mint a nagy Ő-t. Persze, mint minden, ez sem lehetetlen! 😉 Összeszedtünk nektek alapfajtákat, a legnépszerűbb alapozó állagot és 6 szuper tippet, ami gyerekjátékká teszi ezt a komoly hadműveletet.

Alapozó

Megtalálni a tökéletes tónust egy dolog. Kiválasztani a tökéletes állagot egy másik. Rengeteg alapozó típus van, és minden bőrtípusra is találunk legalább 10 különböző variációt. Azonban a választás azon múlik, hogy milyen eredményt szeretnénk elérni.

Teljesen fedjen, vagy csak gyengén? Mattítás vagy a ragyogás a cél? Esetleg a természetes megjelenés híve vagy?

Rengeteg kérdésre kell választ adnod ahhoz, hogy megtalálhasd a tökéletes alapozót. Persze már vannak olyan alapozók amik igazodnak a bőrtónusodhoz, bár az ilyen “okos” alapozók nem biztos hogy azt a hatást keltik, mint amire vágysz.

Tökéletes alapozó

Nézzük meg elsősorban azt, hogy milyen alapozók közül választhatsz!

Főbb fajtái:

  • olajmentes
  • olaj alapú
  • víz bázisú
  • vízálló
  • 24 órás
  • ásványi
  • színezett

Persze ha már megvan milyen alapozót szeretnél, még az állag is döntő lehet.

 

Folyékony alapozó

A folyékony alapozókat tekintjük a kezdetnek, mivel a standard alapozók ilyen állagban találhatóak meg. Természetesen itt sem hagynak minket cserben a gyártók, folyékony alapozók fajtájának tömkelegét sorakoztatják fel előttünk.

 

Alapozó

+1Tipp: A folyékony alapozó könnyen felvihető, így kezdésnek mindenképpen ezt ajánljuk.

Krém alapozók

A krém alapozók tartalmaznak olajat, így kicsit testesebb, krémesebb állagú, mint a folyékony alapozók. Nem csak a textúrája markánsabb, hanem a funkcióját tekintve is talán ez nyújtja a legtöbbet.

Az olajos bázisa miatt kifejezetten ajánlott a száraz, illetve normál bőrtípussal rendelkezőeknek.

Krém alapozó

Torta vagy rúzs alapozó

Gyorsan szeretnéd tökéletesíteni a sminkedet? Kedveled a drámai hatást? Olajos a bőröd? Ha mind a három kérdésre igen volt a válasz, akkor ez a Te tökéletes fegyvered minden szituációban.

Rúzs alapozó

Púder alapozó

A legegyszerűbben használható alapozó amivel a sminked utolsó mozdulatait, fixálását végezheted. A púder alapozóknak két fő fajtája van, a klasszikus por alapozók (olajos bőrre), illetve a kőpúder alapozók (minden bőrtípusra).

Púder alapozó

Spray alapozó

Hasonlóan a rúzs alapozókhoz, könnyen, akár egy mozdulattal felfrissítheted vele a sminkedet. Minden bőrtónushoz találsz alapozót, így mindig tökéletes lesz a sminked! 😉

+1 Tipp: Kifejezetten ajánljuk az érzékeny bőrűeknek, hiszen a legkevesebb érintkezési ponttal rendelkező alapozó.

Spray alapozó

Bármennyire fáj, helyetted nem tudunk alapozót választani. De segíteni tudunk benne! 😉 Összeszedtük a legjobb praktikákat, amik makeup artist-ok súgtak meg nekünk, így te is könnyen választ kapsz a ” Melyiket is vegyem meg? ” kérdésre.

Alapozó

1.A nagy alapozó tesztelés a boltban általában a csukló belső részén történik. Nos, ezt felejtsd el! A legpasszolóbb árnyalatot akkor találod meg, ha a nyakadon, az állkapocscsont alatt tesztelsz.

2.Olajos a bőröd? Próbálj ki víz bázisú alapozót. Könnyed viselet és hagyja lélegezni a bőrödet.

3.A púder alapozó a végső simítás a sminkeden, olyan mint a körmödnél az utolsó réteg fény, kihagyhatatlan!

4.Az érett bőr több hidratálást igényel, így válassz krém állagú alapozót.

5.A ” no makeup ” kinézet csak egy kinézet! Ezt ne felejtsd el! A folyékony alapozó egy vékony rétege segít a tökéletesen természetes bőr hatását kelteni! No makeup? Persze! 😉

6.Ha sietősek a reggeleid, nyugodtan vonj össze több lépést! Hogy hogyan? Válassz 2in1 vagy 3in1 alapozókat!

Sikerült választanod? 😉

 

HelloGirls

A HelloGirls egy egyedi divat és élestílus blog, ami arra hivatott hogy minden nap inspirája az olvasóit, a legújabb divattippekkel és trendekkel naprakészek legyenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük