SminkSzépségápolás

10 lépéses smink alap profiktól. Te így csinálod?

Persze ha évek óta sminkelsz, most ellenőrizheted tudásodat...

10 lépéses smink alap profiktól. Miért fontos a tudatos sminkelés? Ez ne is merüljön fel benned kérdésként! Ha mégis ezen elmélkedsz, és nem találtál rá választ, segítünk! Összeszedtük neked az alapok alapjait, vagyis mindent amit bármely sminktípusra, legyen az éjszakai vagy nappali smink, rá tudsz húzni, és profi sminket készíthetsz, csak tartsd be a lépésről-lépésre.

1. Cleanser-Tisztítás

Cleanser-Tisztítás - 10 lépéses smink alap profiktól

A legfontosabb hogy minden bőrtípust máshogyan tisztítunk, ha kicsit is problémásabb a bőröd (zsíros, száraz, pattanásos), a számodra megfelelő arctisztító megtalálása kicsit nehezebb, de ne ess pánikba. A jó arctisztítónak 3 fő jellemzője van:

  1. Eltávolítja a felesleges zsiradékot a bőrödről
  2. Eltávolítja a baktériumokat
  3. Finoman leszedi az elhalt hámréteget

Nem utolsó sorban, még az üzletben érdemes kipróbálni a csuklód belső részén, nehogy bőrirritációt okozzon.

2. Serum/Treatments-Szérum

Serum/Treatments-Szérum - 10 lépéses smink alap profiktól

Annyi mindentől függ hogy valaki használ-e szérumot vagy se, hogy szinte belegondolni is fárasztó. A fiatalabb bőr tápanyagigénye teljesen más egy érett bőrhöz képest. A megfelelő tisztítás után az arcbőrt a legjobban feltölteni, hidratáli két fázisban érdemes.

Először a szérum, mely egy koncentrált-hatanyagtartalommal ellátott vitalizáló speciális termék. Különböző fajtái élekornak, célitűzésnek, és bőrtípusnak megfelelően választható. Legkeresettebbek ezek közül is a fényvédős, ránctalanító, bőrfehérítő hatásúak.

3. Moisturizer-Hidratáló

Moisturizer-Hidratáló

A bőrünknek megfeleő hidratáló arckrémet nehezebb megtalálni mint a nagy Ő-t, akkor meg pláne ha azt szeretnénk hogy az erre szánt költségvetésünkbe bele is férjen. A hidratálók feladata egy nő életében az évek múlásával egyre fontosabb szerepet tölt be.

Fiatalon a bőr vízmegtartó képeségi oly annyira jó, hogy akár bőrünk felszíni rétegei 25%-a vízből áll. Az idő elteltével ez drasztikusan csökken, így egy érett, öregedő bőr körülbelül 10%-ban képes ezt produkálni.

4. Primer

Az alapozók alapozója. Feladata hogy a bőr apróbb hibáit, ráncait elfedje és tökéletes alapot adjon az alapozónknak. A primerek alapja a szilikon, ezáltal gyorsan felkenhető és selymes bőr hatását kelti. Könnyedén lehet éveket letagadni a megfelelő primer haználatával, azonban ez csak optikai bőrfiatalítás, mivel ami egyszer felkerül, az a lemosásig tart csupán.

5. Foundation-Alapozó

Kép forrása: https://pixabay.com/en/based-texture-black-background-1142094/

Ennél a fázisnál a bőröd már egyenletes, a ráncaidat feltöltötte a primer. A megfelelő alapozó az egyik legnagyobb dilemmát okozó kiegészítő. Eleve abból indulunk ki, hogy 10 fajtája van: színezett hidratáló, folyékony, krémes, mousse és a többiek.

Első lépés a megfelelő fajta/állag megtalálása, utána pedig jön a bőrtípusnak megfelelő (zsíros, száraz, érzékeny, normál) kiválasztása, és végül de nem utolsó sorban a bőrtónus behatárolása.

Alapszabály hogy az alapozót ki kell próbálni, mivel senki sem szeretne egy maszkszerű sminkkel kimenni a lakásból. Erre a legideálisabb bőrrész a nyak, hiszen az arcbőrünkhöz képest pár árnyalattal világosabb, mégis a legjobb összhatást a kettő harmonizálásával érhetjük el.

6. Concealer-Korrektor

Kép forrása: Getty Images

Egy nő mindig a tökéletességre törekszik, azonban ezt az életkora előre haladtával folyamatosan meggátolja valami. Tiniként a pattanásokra, későbbiekben hegek, foltok, kialvatlan karikákra kell valami trükk, ami segíteni tud ezek elfedésében. Csak hogy ne legyen könnyű dolgunk mindegyik problémára más és más színű korrektor a tökelétes fegyver.

  • Pattanásos bőr, vörös foltok, sebek – ZÖLD
  • Sárgás színű foltok – LILA
  • Lila foltok, szem alatti karikák – SÁRGA
  • Szem alatti kariká sötétebb tónusú bőrhöz – PIROS,RÓZSASZÍN

7. Contouring-Kontúrozás

Kép forrása: https://www.beautyheaven.com.au/makeup/bronzer-illuminator/best-highlighting-contouring-kits-12717

Manapág egyre divatosabbnak számít az arccsontok kiemelése, a mélyedések, árnyékok hangsúlyozása, azonban a kontúrozással nem szabad túlzásba esni, mivel könnyen azt a haást kelthetjük mint aki a kéményből mászott elő és kormos lett.

8. Powder-Púder

Kép forrása: https://www.pexels.com/photo/beauty-blush-brush-color-354962/

Már majdnem kész a smink, de a tartóságot és az alapozó lefixálását a púderrel tudjuk elérni. A végső simítás a  sima, egyenletes bőr érdekében lefele irányuló mozdulatokkal vigyük fel púderünket, mert az arcon lévő pihék is ebbe az iránba nőnek és így hat a legtermészetesebben.

9. Highlighter-Kiemelés

Igen igen, külön szedtem a kontúrozástól a highlightert mivel ha a púder előtt szeretnénk a fényes hatást felvarázsolni az arcunkra, akkor a púder szépen visszamattítaná. Persze itt lehet kötekedni, mivel sok fajtája van és nem mindig ez a hatás. A highlighterrel kiemejük azt amit szívesen megmutatnánk, és amivel a legjobban hasonlít a tökéletesen ovális ideálhoz az arcunk.

10. Blush-Pirostás

Kép forrása: https://pixabay.com/en/brush-make-up-makeup-make-up-woman-1677562/

 

HelloGirls

A HelloGirls egy egyedi divat és élestílus blog, ami arra hivatott hogy minden nap inspirája az olvasóit, a legújabb divattippekkel és trendekkel naprakészek legyenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük